Vanaf 12 juli is de regenbOog tijdelijk moeilijk bereikbaar

14/07/2019

Van vrijdag 12 juli tot eind augustus 2019 wordt de oude spoorwegbrug gerenoveerd en het kruispunt met de Lucien Londotstraat heraangelegd. Het verkeer op de Torenlaan moet dan tijdelijk in elke richting over één rijstrook langs de werfzone rijden.

Met de auto

Tot eind augustus is ook de Lucien Londotstraat afgesloten ter hoogte van de Torenlaan. Er is via het kruispunt dus geen in- en uitgaand verkeer mogelijk richting de Tuinwijk Noord-Oost.

Verkeer moeten omrijden via de Henri Forirstraat.

Klik hier voor het routeplan met de omleiding voor de auto's

Busverkeer

De bushalte ‘Cockerillplaats’ wordt van vrijdag 12 juli 2019 tot eind augustus 2019 niet bediend. Alternatieve haltes zijn ‘Zwartberg Luikerwijk’ of ‘Zwartberg Cité'. 

De stadslijn G8 zal in die periode de Tuinwijk slechts deels bedienen. De haltes ‘Zenobe Grammestraat’ en ‘Bewel’ worden daardoor tijdelijk afgeschaft.

Er komt een tijdelijke halte in de H. Forirstraat ter hoogte van huisnummer 43. Vanaf deze tijdelijke halte is het ongeveer 10 minuten wandelen naar de regenbOog.

Met de fiets

Tijdens de werken leiden ze de fietsers veilig rond de Torenlaan en de werfzone. De fietspaden naar de omliggende woonwijken en onder de oude spoorbrug blijven gewoon toegankelijk.

Fietsers ​richting Genk​ fietsen via de Leon Dereuxstraat en de Cockerillplaats naar de Marcel Habetslaan waar ze via de verbinding met de Arbeidsstraat en de Waterscheistraat tot op de Torenlaan geraken.

Fietsers ​richting Oudsbergen fietsen via het fietspad langs de voetbalterreinen van Turkse Rangers en vervolgens via het bestaande fietsnetwerk richting de Lucien Londotstraat.

Klik hier voor het routeplan met de omleiding voor de fietsers

Meer informatie vind je op de website van wegenenverkeer