Nieuwe weg Torenlaan open voor gebruik!

Vanmiddag werd het nieuwe op - en afrittencomplex aan de Torenlaan officieel geopend. Alle buurtbewoners, zelfstandigen of omliggende organisaties werden uitgenodigd voor een hapje en een drankje. Met een heuse kraan langs de kerk en randanimatie voor de kinderen van de St. Albertusschool werd de nieuwe auto - en fietsbaan ter hoogte van de Torenlaan in gebruik genomen. Woensdagavond werd de weg al open gezet voor het verkeer van Krc Genk. Na vanmiddag wordt de weg opengesteld voor alle bestuurders. Er werd niet alleen aan de automobilisten gedacht, ook de fietser kan nu makkelijker tot voorbij verschillende knooppunten. Daarnaast werden ook de bushaltes gerenoveerd naar comfortabele en toegankelijke haltes. En dat juichen wij alleen maar toe! Foto's van de receptie vind je hier.
Lees meer

Dansgroep de regenbOog treedt op met TKT Junior

Thema Kamer Theater presenteert in samenwerking met de Vaganten, dansgroepen Move it Up & de regenbOog vzw... 'Peter Pan: een verhaal voor jong en oud.' Onze dansgroep oefent al enkele maanden voor deze show en binnenkort is het zover! Samen met het junior team van Thema Kamer Theater en dansgroep Move It Up voeren zij het verhaal van Peter Pan op. Laat je helemaal meeslepen door het sprookjesverhaal en reserveer snel je plaats op 27, 28 of 29 september. Praktisch: 27 & 28 september - 19u29 september - 14uINKOM AAN DE KASSA: 8 euroC.C. De TentakelKneuterweg 2, 3520 Zonhoven Tickets: stefannime@hotmail.com0475/29 81 880477/ 63 81 68
Lees meer

Afscheid van Lizette

Met droefheid melden wij het overlijden van Lizette Lelito.Na een kortstondige ziekte is zij overleden in het Ziekenhuis Oost-Limburg, omringd door familie. In je hart leven mensen die daar helemaal thuis zijn En die blijven daar wonen ook als ze er niet meer zijn De familie nodigt u uit op woensdag 4 september om 19u om samen met hen afscheid te nemen van Lizette in het UitvaartCentrum, Weg naar As 6 te Opglabbeek.Wij herinneren Lizette vooral omwille van haar steeds blijvende lach, waarmee ze iedereen vrolijk kon maken.
Lees meer

Bieke gaat het onderwijs versterken

Bieke koos ervoor om op 1 september terug te keren naar het onderwijs. Ze zal daar leerlingen voorbereiden op een job in de sector ‘personen met een beperking’. De regenbOog vzw kijkt met een warm gevoel terug op een aangename samenwerking. Haar expertise op het vlak van autisme en van trajectbegeleiding heeft de regenbOog vzw naar een hoger niveau getild. Bieke blijft betrokken bij de regenbOog vzw door lid van de raad van bestuur te worden.
Lees meer

Werken aan nieuwe 'sensotheek'

Onze zomerwerking zit er weer even op: tijd om alles weer spik en span te maken, en van de gelegenheid gebruik te maken om ons voormalig computerlokaal om te vormen tot... sensotheek!Daarvoor werd een OmiVista Reflex aangekocht. Hiermee kan je verschillende activiteiten op de muur projecteren waarbij het beeld reageert op je bewegingen. Deze projector zal mee gebruikt worden tijdens onze muziekactiviteiten en tijdens de kinderwerking. Daarnaast wordt de ruimte ook voorzien van andere snoezel elementen en een nieuwe beamer, waardoor het lokaal ook dienst kan doen als mediaruimte.Ondertussen zijn de elektriciens alles aan het geven om deze tijdig klaar te krijgen voor gebruik! Met dank aan hun inzet en 'Hart voor Limburg'. Zonder hun konden we dit niet realiseren.
Lees meer

de Boomhut Genk wint playbackshow 2019!

Afgelopen zaterdag was het in Rondpunt 26 weer tijd voor de jaarlijkse playbackshow onder alle Genkse speelpleinwerkingen. Al jaar en dag staat deze avond bekend als een fijne show waar alle Genkse animatoren het beste van hunzelf geven. Dit is voor alle vrijwilligers dan ook de kers op de taart na een bezige zomer.Niet minder dan ons eigen team behaalde zaterdag de overwinning met het nummer 'Lion King'.Proficiat!
Lees meer

Het nieuwe programma voor het najaar is klaar!

12/08/2019

Na een geslaagde zomerwerking schakelen we naadloos over op de programmatie voor de volwassenen voor het najaar. Onze activiteiten voor volwassenen starten op dinsdag 10 september 2019. We zetten de veranderingen even op een rijtje:. Wandelen gaat nu door op dinsdag voormiddag ipv dinsdag namiddag;. Omnisport gaat niet meer door;. Op dinsdag namiddag gaan we zwemmen (enkel voor deelnemers die al kunnen zwemmen);. Muziek voor personen met een ernstige beperking gaat nu door op dinsdag voormiddag ipv zaterdag voormiddag.. Klik hier voor meer informatie over de activiteiten en de uurregeling. Op dinsdag- en donderdagmiddag voorzien we ’s middags lekkere soep. Breng zelf je lunchpakket mee. Inschrijven:. Tussen maandag 26 augustus en maandag 2 september kan je aan Carine doorgeven aan welke activiteiten je wil deelnemen: bel naar 089 35 85 65 of mail naar carine@deregenboog.be. De plaatsen zijn beperkt, de begeleiders bespreken daarom eerst uw aanvraag in team;. Tijdens de eerste week van september krijgt u bericht aan welke activiteiten je kan deelnemen.. We streven ernaar om zoveel mogelijk personen de kans te geven om naar onze activiteiten te komen. Hierdoor kan het zijn dat we het aantal activiteiten per persoon beperken. Dit betekent dat we in een aantal gevallen niet aan alle aanvragen kunnen tegemoet komen. Alvast bedankt voor jullie medewerking!
Lees meer

Plezier is het codewoord

05/08/2019

Onze enthousiaste begeleiders slagen erin om van elke speelpleindag een unieke belevenis te maken. “Plezier is het codewoord” zoals Robine het in de TVL-bijdrage mooi verwoordt. Het is alweer bijna voorbij, die mooie zomer. Het was een zomerwerking vol avontuurlijke activiteiten, leuke uitstappen en vooral veel speelplezier.Deze week staan nog veel fun, een uitstap naar Bobbejaanland en vier slotshows op het programma. Speelplein Hebbeding bijt de spits af op woensdag vanaf 13.30 uur. De boomhut Beringen en ’ t Wolfke Sint-Truiden volgen op donderdagnamiddag vanaf 13.30 uur en de boomhut Genk is de hekkensluiter op vrijdagnamiddag vanaf 14.00. Iedereen is van harte welkom. Klik hier om het filmpje van TVL over speelplein Hebbeding te bekijken.
Lees meer

Els sluit haar opdracht af

29/07/2019

Els gaat op 31 juli uit dienst bij de regenbOog vzw. Vanuit haar expertise als HR-consulent heeft ze ons ondersteund in de uitwerking van een duurzaam personeelsbeleid. Ze hielp ons de juiste medewerker op de juiste plaats te zetten en te ondersteunen in hun ontwikkeling. Het ESF-project: “samen vernieuwen in zorg en loopbaanbeleid” loopt op haar einde. We danken Els voor een heel aangename en vruchtbare samenwerking.
Lees meer

Onze speelpleinwerkingen draaien weer op volle toeren!

22/07/2019

Vanaf vandaag genieten weer meer dan 100 kinderen met een beperking van heerlijke speelpleinactiviteiten in Sint-Truiden, Beringen, Hasselt en Genk. Na een weekje rust zijn alle batterijen weer opgeladen en genieten we met volle teugen (en veel water) van het heerlijke zomerweer.
Lees meer

één week pauze voor de speelpleinwerkingen

12/07/2019

De begeleiders van de speelpleinwerkingen van Genk, Beringen, Sint-Truiden en Hasselt nemen een weekje pauze om er vanaf 22 juli weer volle bak tegenaan te gaan. De sfeer zat er de afgelopen weken weer goed in. Verspreid over de provincie Limburg animeerden een 50-tal begeleiders elke dag bijna 100 kinderen. Aantrekkelijke activiteiten werden afgewisseld met avontuurlijke uitstappen. We kijken nu al uit naar het vervolg!
Lees meer

LABIOMISTA - Een evoluerend kunstwerk over de mix van het leven

04/07/2019

Eind juni verscheen er een extra editie van de 3600. Hierin werd LABIOMISTA voorgesteld aan het grote publiek. Het project van de regenbOog in samenwerking met Covida kreeg hier een mooie plaats in. De voorbije jaren heeft er iets gebroed in Genk. Kunstenaar Koen Vanmechelen streek neer in Zwartberg. Op de fundamenten van de oude mijn en de zoo onststond LABIOMISTA, één groot kunstwerk. Dit project ligt op het kruispunt van kunst, wetenschap en maatschappij. Een park met dieren, planten, sculpturen, architectuur, ... maar vooral ook een ontmoetingsplek voor alle Genkenaren. Dat zijn LABIOMISTA en Nomadland. LABIOMISTA: open vanaf 6 juli Je kan het hele artikel lezen via deze link
Lees meer

Vanaf 12 juli is de regenbOog tijdelijk moeilijk bereikbaar

14/07/2019

Van vrijdag 12 juli tot eind augustus 2019 wordt de oude spoorwegbrug gerenoveerd en het kruispunt met de Lucien Londotstraat heraangelegd. Het verkeer op de Torenlaan moet dan tijdelijk in elke richting over één rijstrook langs de werfzone rijden. Met de auto. Tot eind augustus is ook de Lucien Londotstraat afgesloten ter hoogte van de Torenlaan. Er is via het kruispunt dus geen in- en uitgaand verkeer mogelijk richting de Tuinwijk Noord-Oost. Verkeer moeten omrijden via de Henri Forirstraat. Klik hier voor het routeplan met de omleiding voor de auto's Busverkeer. De bushalte ‘Cockerillplaats’ wordt van vrijdag 12 juli 2019 tot eind augustus 2019 niet bediend. Alternatieve haltes zijn ‘Zwartberg Luikerwijk’ of ‘Zwartberg Cité'. De stadslijn G8 zal in die periode de Tuinwijk slechts deels bedienen. De haltes ‘Zenobe Grammestraat’ en ‘Bewel’ worden daardoor tijdelijk afgeschaft. Er komt een tijdelijke halte in de H. Forirstraat ter hoogte van huisnummer 43. Vanaf deze tijdelijke halte is het ongeveer 10 minuten wandelen naar de regenbOog. Met de fiets. Tijdens de werken leiden ze de fietsers veilig rond de Torenlaan en de werfzone. De fietspaden naar de omliggende woonwijken en onder de oude spoorbrug blijven gewoon toegankelijk. Fietsers ​richting Genk​ fietsen via de Leon Dereuxstraat en de Cockerillplaats naar de Marcel Habetslaan waar ze via de verbinding met de Arbeidsstraat en de Waterscheistraat tot op de Torenlaan geraken. Fietsers ​richting Oudsbergen fietsen via het fietspad langs de voetbalterreinen van Turkse Rangers en vervolgens via het bestaande fietsnetwerk richting de Lucien Londotstraat. Klik hier voor het routeplan met de omleiding voor de fietsers Meer informatie vind je op de website van wegenenverkeer
Lees meer

Voorstelling van onze nieuwe collega

01/07/2019

Vandaag start onze nieuwe collega Karolien Deprez. Zij zal het natuurbelevingsproject in het Cosmopolitan Culture Park op LABIOMISTA vormgeven. Kunstenaar Koen Vanmechelen laat zijn exotische dieren terugkeren naar een natuurlijke habitat in het gras- en bosland van het park. Karolien zal van het verzorgen van de dieren in het park een unieke natuurbeleving maken voor personen met een beperking. We realiseren dit project samen met COVIDA.
Lees meer

Planning van de 4 speelpleinwerkingen

24/06/2019

Het overzicht van de activiteiten van alle speelpleinwerkingen: Programma Boomhut Genk. Programma Boomhut Beringen. Programma Hebbeding - Hasselt. Programma 't WolfkeBlauwe groep. Gele groep. Groene groep. .
Lees meer

Afscheid van een parel

Een parel wordt pas kostbaar, wanneer men deze koesterend in ’t hart bewaart. Lieve Vera, jij was zo'n een parel… Met droefheid melden we u het overlijden van Vera Grondelaers, een graag geziene gast tijdens onze instuif en andere activiteiten. Op 23 juni is Vera overleden in het ziekenhuis. Zij werd op wens van de familie begraven in intieme kring.
Lees meer

Stad Beringen verlengt samenwerking met de Boomhut

Tijdens de gemeenteraad van 24 juni werd de nieuwe samenwerkingsovereenkomst tussen stad Beringen en onze organisatie goedgekeurd.Met deze overeenkomst wordt de werking van ‘de Boomhut Beringen’ in het reguliere aanbod verankerd. Daarmee garandeert het bestuur naschoolse kinderopvang én een vakantieaanbod voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte.De Boomhut: een uniek project ‘opvang op maat’ Schepen Hilal Yalcin: “Sommige kinderen hebben omwille van medische en/of psychosociale redenen meer zorg nodig. Elke ouder en ieder kind verdient een gepaste dienstverlening, door een reguliere óf een gespecialiseerde voorziening. ”Om ook aan deze kinderen gepaste opvang te bieden, werkt stad Beringen samen met twee partners met de nodige expertise en ervaring: de regenbOog vzw en basisschool De Brug & De Opaal.” In ‘de Boomhut’ kunnen kinderen met specifieke zorgbehoeften vanaf 3 jaar terecht voor naschoolse opvang op schooldagen en woensdagnamiddag. “Dit is een unieke samenwerking,” stelt schepen Hilal Yalçin; “Stad Beringen zorgt voor de nodige infrastructuur en een gedeeltelijke financiële ondersteuning. De regenbOog vzw stelt een coördinator aan die samen met ouders en de school op zoek gaat naar de gepaste opvang voor ieder kind. Overleg en samenwerking met leerkrachten en directie van De Brug & De Opaal is een must. Zo komen deze kinderen terecht in een opvangvoorziening die aangepast is aan hun noden. Op deze manier werken we inclusief waar mogelijk, op maat waar nodig.” Vakantieaanbod Maar de werking van ‘de Boomhut’ gaat verder. Ook tijdens de vakanties kan de aangepaste zorg verder doorlopen. In de zomer is er nu reeds een speelpleinwerking gedurende vijf weken en in de toekomst zal er ook een aanbod zijn in de paas- en kerstvakantie.Hierdoor krijgen ouders de kans om werk en gezin te combineren en krijgen gezinnen ondersteuning om de vakantieperiode te overbruggen.Met deze samenwerkingsovereenkomst werkt stad Beringen ook in de toekomst verder aan haar regierol in de kinderopvang, zodat àlle kinderen in Beringen een fijne vrije tijd kunnen beleven.De opvang is gehuisvest in een vroegere locatie van het IBO De Bengeltjes in Beringen-Mijn. (Regina Mundi)Laan op Vurten 573580 Beringenbron: beringen.be
Lees meer

speel - O - keet op bezoek bij Het Opwermerke

25/06/2019

De speel - O - keet is stilaan geen onbekende meer in Limburg. Het project werd tot stand gebracht met het Hart voor Limburg... maar ook door een geldinzameling bij de kinderen uit kleuter - en basisschool Het Opwermerke in Werm (Hoeselt).Daar hing natuurlijk een belofte aan: "als het project klaar is, kom je het maar laten zien op ons schoolfeest". En dat deden we ook!We reden nog maar de speelplaats op en kinderen wisten al meteen dat dit de aanhangwagen was waar ze centjes voor hebben verzameld. Gevuld met fietsen, trampolines, hockey - en circusmateriaal werd het een leuke namiddag.
Lees meer

Down the Road: Brenda doet mee!

27/05/2019

De kogel is door de kerk: er volgt een derde seizoen Down the Road... en niemand minder dan onze instuiver en danseres Brenda doet mee aan het programma. Dinsdag vertrok ze met nog 5 andere kandidaten en natuurlijk... Dieter naar Spanje en Marokko. Wij zijn al superbenieuwd naar de eerste beelden.Veel plezier Brenda!
Lees meer

Els wint drie medailles op de Special Olympics

Special Olympics zit er op en dan is het altijd nieuwsgierig kijken of onze deelnemers met medailles terug naar huis keren.Zo stond Els deze ochtend te stralen, toen ze onze cafetaria binnen kwam. Met trots wist ze ons te vertellen dat ze drie medailles had gewonnen, waaronder de 1e plaats voor het softbalwerpen.Proficiat Els, top gedaan!
Lees meer

Onze muzikanten sluiten werking op gepaste wijze af

13/06/2019

Vandaag sluiten we onze dagactiviteiten af. Volgende week gaan onze deelnemers naar jaarlijkse gewoonte naar de markt in Genk. Daarna is het eventjes wachten tot onze vakantie-uitstappen.Om de laatste muziekles van dit werkjaar af te sluiten hadden onze deelnemers een liedje ingestudeerd.Hoe dat klonk, hoor je hier.
Lees meer

Speelpleinbrieven zijn vertrokken

28/05/2019

De puzzels voor onze speelpleinwerkingen in de zomer zijn gemaakt!De brieven gaan vandaag de bus op, ouders die hun kinderen hebben ingeschreven kunnen ze dus binnenkort in de brievenbus verwachten. Ook deze zomer hebben we weer veel inschrijvingen mogen ontvangen voor onze werkingen in Genk, Beringen, Hasselt en Sint-Truiden. We maken er samen met onze jobstudenten en vrijwilligers weer een topzomer van!
Lees meer

Paula blaast 50 kaarsjes uit!

25/05/2019

Afgelopen zaterdag hadden wij weer reden om te vieren. Eén van onze deelnemers, Paula, mocht dit jaar 50 kaarsjes uitblazen.Om dat te vieren had ze vrienden en familie uitgenodigd om samen met haar te klinken. Pizza, taart en een flesje bubbels konden niet mankeren...Proficiat Paula!
Lees meer