Kayla gaat nieuwe horizonten verkennen

14/08/2022

Na een stageperiode in 2021 en hierna een jaar als teamlid gaat Kayla nieuwe uitdagingen aangaan. Ze zal eerst een prachtige reis maken doorheen Australië en in september start ze met een opleiding pedagogie. We zullen haar enthousiasme missen binnen ons team maar zijn er zeker van dat zij zeer succesvol zal zijn met deze nieuwe uitdaging. We wensen haar veel succes en veel vertrouwen om de richting van haar dromen te volgen!

Lees meer

Een stralende speelpleinzomer 2022

12/08/2022

Eindelijk weer een zomerwerking zonder maatregelen waarin we vrij konden samen spelen en uitstappen maken. We bedanken alle kinderen voor hun enthousiasme en speelplezier, en alle ouders voor het vertrouwen in onze werking. Onze coördinatoren, jobstudenten en vrijwilligers hebben het beste van zichzelf gegeven om voor de kinderen en jongeren een topzomer te organiseren. De stralende gezichten, mooie verhalen, sfeervolle foto's en dankbare berichten van ouders geven aan dat ze hier ook dubbel en dik in geslaagd zijn. Een super dankjewel hiervoor!

Lees meer

Speelplein 2022 uit de startblokken!

05/07/2022

Onze 6 speelpleinwerkingen ' de Boomhut' draaien weer op volle toeren. Met onze pleinen in Lommel, Sint-Truiden, Genk, Hasselt, Bilzen en Beringen kunnen we in totaal 195 kinderen en jongeren laten deelnemen aan onze zomeractiviteiten. Topteams van coördinatoren, vrijwilligers en jobstudenten zorgen ervoor dat alles vlot verloopt en zij bieden de kinderen fijne activiteiten aan voor een topzomer!

Lees meer

geen barometer meer, geen maatregelen voor speelpleinwerk

30/06/2022

De barometer met de verschillende kleurenfases is voorlopig gedeactiveerd. Onderwijs spreekt over code groen, jeugdwerk zit in principe op dit moment niet meer in een specifieke kleurcode. Er gelden eigenlijk geen specifieke maatregelen meer in deze fase. We zetten hieronder op een rij wat dit betekent voor jeugdwerk ten opzichte van de vorige fase. Je hoeft geen mondmasker meer te dragen op het openbaar vervoer. . Je hoeft je deelnemers niet langer te registreren met alle gegevens die nodig konden zijn voor tracing. Er wordt niet langer gefocust op cluster-opvolging. Gezien de drempels voor (open) jeugdwerk zonder inschrijvingen, vinden we het dan ook belangrijk dat dit niet langer nodig is. Uiteraard kan je wel blijven zorgen voor goede communicatie in de mate van het mogelijke mocht er zich een besmetting voordoen.. Je hoeft dus geen specifieke stappen meer te zetten rond tracing en testing. Je bent niet verantwoordelijk als organisatie voor deze stappen. Je hoeft alleen nog te informeren over deelnamevoorwaarden en een eventuele besmetting, maar er zijn geen verplichte voorwaarden meer.. Ventilatie blijft aangeraden maar op de plaatsen waar dit nu een verplichting was, valt deze verplichting weg (bv horeca). . Speel dus weer voluit!Geniet van de zomer! https://www.speelplein.net/

Lees meer

NIEUW! Jongerenactiviteiten op vrijdag!

27/06/2022

De regenbOog vzw organiseert vanaf september ’22 vrijetijdsactiviteiten voor jongeren, iedere vrijdag van 9u30-15u in de regenbOog vzw!In ons aanbod: cultuur, crea, G-sport, spel, avontuur, kookactiviteiten,.. Kleur je eigen vrije tijd!Concreet: Doelgroep: jongeren met een (vermoeden van) een beperking tussen 18-35 jaar Wanneer: elke vrijdag tijdens het schooljaar, start: vrijdag 30 sept 2022Betaling: 10 euro/vrijdag + 0,087 RTH-puntenLocatie: de regenbOog vzw, Lucien Londotstraat 3a, 3600 GenkContact voor info of intakegesprek: an@deregenboog.be – 0492/723539 – 089/358565

Lees meer

Chauffeurs gezocht!

24/06/2022

Wij zoeken extra enthousiaste chauffeurs om met ons busje de deelnemers op te halen en terug naar huis te brengen op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen. Wil jij graag onze deelnemers van gezellig busritten voorzien zodat zij gerust kunnen genieten van hun vrijetijdsactiviteiten bij ons? Vrijwilligerscontract. Neem contact met ons op voor meer info of je kandidatuur: carine@deregenboog.be of telefonisch via 089/35 85 65

Lees meer

Belangrijk: nieuwe aanmeldingen

20/04/2022

Nieuwe aanmeldingen (kinderen die nooit eerder naar een werking van de regenboog vzw kwamen) dienen voor 29 april contact te nemen voor hun intake. Vanaf 30 april is er een stop van nieuwe aanmeldingen van kinderen (voor speelplein en opvang) tot oktober 2022.

Lees meer

Nieuwe tarieven deelnamekosten en aanpassing leeftijdsgrens de boomhut

08/04/2022

Op 1 januari 2017 werd de persoonsvolgende financiering ingevoerd. We maken sindsdien een onderscheid tussen deelnamekosten en zorggebonden loonkosten. De deelnamekosten hebben rechtstreeks met de activiteit te maken. Het gaat over de aankoop van spelmateriaal, verwarmingskosten, verzekeringen, vrijwilligersvergoedingen enzovoort.. Met de zorggebonden loonkosten worden de lonen van de begeleiders betaald. Voor kinderen die geen PAB-budget hebben, komt het VAPH hiervoor tussen via RTH. PAB-budgethouders betalen de zorggebonden loonkosten met hun budget.. Vanaf 1 mei 2022 passen we de prijzen van de deelnamekosten aan: Kinderen Een hele dag (2 dagdelen) speelpleinwerking de Boomhut: € 10. Een halve dag speelpleinwerking of speelatelier op woensdagnamiddag: € 5. Naschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: € 3. Jongeren Dagactiviteit € 10. Dagactiviteit i.s.m. BUSO € 5. Toekan € 5. Volwassenen Natuurbeleving LABIOMISTA € 10. Natuurbeleving LABIOMISTA i.s.m BUSO € 5. Avond- & weekendactiviteiten € 5. Instuif, rolstoeldansen, dans & theater €5 . Dagactiviteiten per dagdeel € 5Koken, crea, zwemmen, boccia, wandelen, cultuur, muziek … . . We bieden een sociaal tarief aan onder bepaalde voorwaarden. Bij speelpleinwerking de boomhut verhogen we de leeftijdsgrens van 3 naar 5 jaar Kinderen die al zijn aangemeld mogen nog steeds deelnemen aan de speelpleinwerking. We doen geen nieuwe intakegesprekken voor kinderen jongeren dan 5 jaar. Dit geldt enkel voor de speelpleinwerking en niet voor de naschoolse opvang en het speelatelier.

Lees meer

Mixed Menu Kiosk

07/04/2022

Mixed Menu Kiosk is een nieuw hands-on activeringsproject voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Het is een innovatief activeringsatelier rond opleiding, tewerkstelling en sociale integratie. Het project heeft de Koning Boudewijnlaan in Nieuwe Kempen, Zwartberg als uitvalsbasis. Mixed Menu Kiosk komt tot stand in een unieke samenwerking tussen Groep INTRO vzw, de regenbOog vzw, Assjette vzw, Stad Genk, OpUnDi Genk en LABIOMISTA/Studio Koen Vanmechelen en wordt ondersteund door N-Power en Stad Genk.

Lees meer

Nieuw parkeerbeleid

23/12/2021

Om tussen het gebouw van de regenbOog vzw en het vernieuwde buurtcentrum een mooi en verkeersvrij binnenplein te maken dient ook ons parkeerbeleid aangepast te worden. Een verkeersvrij binnenplein schept meer speelmogelijkheden voor onze kinderen en leuke ontmoetingskansen voor onze jongeren en volwassen. We gaan dit plein verder op een aantrekkelijke manier inrichten en aankleden. We vragen iedereen om rekening te houden met volgende afspraken omtrent parkeren: - het binnenplein blijft verkeersvrij: enkel de schoolbus, voertuigen met parkeerkaart en fietsers mogen door de groene poort rijden - als je je zoon of dochter komt brengen of ophalen vragen we jullie te parkeren in de Kiss & Ride zone. Indien een druk moment is er ook voldoende parkeergelegenheid in de Lucien Londotstraat voor de campus. - de parkeervakken voor vergunninghouders en familia zijn voor de perosneelsleden van de voorzieningen die zich op onze campus bevinden We vragen jullie medewerking om samen met ons deze regelens te resepcteren. Zo maken we onze campus een veilige omgeving voor iedereen.

Lees meer

De Boomhut Genk in een nieuw kleedje

17/12/2021

Dankzij subsidies van Stad Genk hebben we De Boomhut Genk in een nieuw kleedje kunnen steken. Nieuwe meubels, een prachtige muurschildering en ook fijne inkleding voor onze sensotheek. De gezellige speel- en rusthuisjes, het nieuwe boekenrek, een hoge en kleine tafel met bijhorende stoelen, de handige kasten om het speelgoed om te bergen, ... . Alles werd zeer enthousiast onthaald door de kinderen. We zijn zeer blij met de financiële hulp die we gekregen hebben om onze Boomhut om te toveren tot een ruimte waar begeleiding op maat van elk kind centraal staat.

Lees meer

Jaarverslag 2020

08/10/2021

Voor ieder werkjaar in de regenbOog vzw wordt een jaarverslag opgesteld. Hierin blikken we terug op het voorgaande jaar en plaatsen we al de cijfers op een rijtje. De werking van de regenbOog vzw bevindt zich op het raakvlak van het vrijetijdswerk en zorg. Omervoor te zorgen dat ook personen met een grotere ondersteuningsnood evenwaardig kunnenparticiperen aan de samenleving, combineert de regenbOog vzw haar bovenlokaal jeugdwerk metgespecialiseerde zorg. Door deze gespecialiseerde zorg aan te bieden, in het kader van een erkenningals vergunde zorgaanbieder, RTH-dienst en vrijetijdszorgorganisatie kunnen meer personen met eenbeperking deelnemen aan de activiteiten en bereiken we het hele spectrum van personen met eenhandicap. We kunnen terugblikken op een bijzonder 2020 en wie de cijfers achter de hele werking wil nalezen kan dit via deze link.

Lees meer

Speelplein 2021: tijd vliegt als je plezier hebt

13/08/2021

De speelpleinwerking van 2021 zit er weer op. Tijd vliegt als je plezier hebt! We willen alle kinderen, ouders, jobstudenten en vrijwilligers bedanken om er samen met ons zo'n mooie zomer van te maken. Nog een fijne zomervakantie gewenst aan jullie allemaal! Wij genieten nog even na van al de mooie momenten tijdens de voorbije weken. Lieve boomhutgroetjes aan jullie allemaal!

Lees meer

Dag van de animator met hoog bezoek

06/08/2021

Minister Wouter Beke kwam vorige week op bezoek in de regenbOog voor de ‘Dag van de Animator’. We hebben hem laten proeven van onze werking en de minister mocht even in onze schoenen staan. BEDANKT aan al onze animatoren om elke dag het beste van zichzelf te geven. Jullie zijn onze ‘pot goud’ aan het einde van de regenbOog

Lees meer

NIEUW Paardrijden

21/05/2021

Sinds begin mei kan je ook paardrijden bij de regenbOog vzw!! Deze activiteit vindt plaats in de manege van de Meander in Dilsen-Stokkem. Onder professionele begeleiding kan je komen paardrijden, volledig aangepast aan je eigen tempo. Zowel kinderen, jongeren en volwassenen kunnen zich hiervoor inschrijven. Voor meer informatie kan hier terecht.

Lees meer

30 jaar geleden …

06/01/2021

De tijd vliegt! Exact 30 jaar geleden begon Carine voor de regenbOog vzw te werken. Ze stond mee aan de wieg van onze mooie organisatie en is nog steeds een belangrijke steunpilaar van de werking en toeverlaat voor onze deelnemers. Deze foto lijkt recent maar dateert uit de beginjaren van de regenbOog vzw.

Lees meer

TOPSTART van het NIEUWE WERKJAAR

08/10/2020

Het nieuwe werkjaar heeft een mooie start gemaakt. Enthousiaste deelnemers en even enthousiaste begeleiding hebben samen al weer vele mooie momenten mogen beleven! Ook onze NIEUWE JONGERENWERKING kent een turbostart met natuurbeleving op Labiomista en bewegings- en culturele activiteiten op de regenbOog vzw. Leerlingen van BuSO De Richter, KIDS en De Wissel hebben de smaak goed te pakken voor een schooljaar vol uitdagende en inspirerende activiteiten en workshops!

Lees meer