Stralend en kleurrijk 2023

28/12/2022

We wensen jullie allemaal een mooie eindejaarsperiode en een stralend en kleurrijk nieuw jaar in 2023. Vanwege het voltallige team van de regenbOog vzw

Lees meer

Start voetbaltrainingen

13/12/2022

Jullie zagen een tijdje geleden een bericht langskomen dat we zochten naar vrijwilligers om onze nieuwe voetbaltrainingen te ondersteunen. We zijn zeer blij om jullie te laten weten dat er zich enkele enthousiaste vrijwilligers hebben aangemeld bij ons en we weldra kunnen opstarten. Zaterdag 21 januari starten de trainingen voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Indien jullie interesse hebben om deel te nemen aan deze trainingen, of graag meer informatie wensen, kunnen jullie contact opnemen met An. an@deregenboog.be 0492/72 35 39

Lees meer

Vrijwilligers G-voetbal

08/11/2022

Voor onze nieuwe samenwerking met KRC Genk zoeken we nog enkele enthousiaste vrijwilligers om kinderen tussen 8 en 12 jaar te begeleiden op en rond het voetbalveld in Genk. Vanaf januari starten wij samen met KRC Genk met een G-voetbalploeg voor jongens en meisjes met een beperking, en dit iedere zaterdagvoormiddag. Heb je hiervoor interesse? Neem dan contact op met ons via vrijetijd@deregenboog.be

Lees meer

Giro de Louis

21/10/2022

Hein Wijfels, vader van Louis Henri, en zijn fietstocht voor het goede doel: GIRO DE LOUIS. Een fietstocht waarbij de opbrengst integraal zal gaan naar kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte of zorgnood. Volg zijn avontuur via de facebook- en instagrampagina. Via deze video kunnen jullie kennismaken met Hein en Louis-Henri.

Lees meer

Attesten mutualiteit

27/09/2022

De attesten voor de tussenkomst bij de mutualiteit voor al de deelnemers aan al onze speelpleinwerkingen maken wij op na de vervaldatum en de betaling van de facturen (half oktober). Daarna kan u van ons het attest verwachten. De fiscaal attesten worden in het voorjaar van 2023 opgemaakt en verstuurd.

Lees meer

Kayla gaat nieuwe horizonten verkennen

14/08/2022

Na een stageperiode in 2021 en hierna een jaar als teamlid gaat Kayla nieuwe uitdagingen aangaan. Ze zal eerst een prachtige reis maken doorheen Australië en in september start ze met een opleiding pedagogie. We zullen haar enthousiasme missen binnen ons team maar zijn er zeker van dat zij zeer succesvol zal zijn met deze nieuwe uitdaging. We wensen haar veel succes en veel vertrouwen om de richting van haar dromen te volgen!

Lees meer

Een stralende speelpleinzomer 2022

12/08/2022

Eindelijk weer een zomerwerking zonder maatregelen waarin we vrij konden samen spelen en uitstappen maken. We bedanken alle kinderen voor hun enthousiasme en speelplezier, en alle ouders voor het vertrouwen in onze werking. Onze coördinatoren, jobstudenten en vrijwilligers hebben het beste van zichzelf gegeven om voor de kinderen en jongeren een topzomer te organiseren. De stralende gezichten, mooie verhalen, sfeervolle foto's en dankbare berichten van ouders geven aan dat ze hier ook dubbel en dik in geslaagd zijn. Een super dankjewel hiervoor!

Lees meer

Speelplein 2022 uit de startblokken!

05/07/2022

Onze 6 speelpleinwerkingen ' de Boomhut' draaien weer op volle toeren. Met onze pleinen in Lommel, Sint-Truiden, Genk, Hasselt, Bilzen en Beringen kunnen we in totaal 195 kinderen en jongeren laten deelnemen aan onze zomeractiviteiten. Topteams van coördinatoren, vrijwilligers en jobstudenten zorgen ervoor dat alles vlot verloopt en zij bieden de kinderen fijne activiteiten aan voor een topzomer!

Lees meer

NIEUW! Jongerenactiviteiten op vrijdag!

27/06/2022

De regenbOog vzw organiseert vanaf september ’22 vrijetijdsactiviteiten voor jongeren, iedere vrijdag van 9u30-15u in de regenbOog vzw!In ons aanbod: cultuur, crea, G-sport, spel, avontuur, kookactiviteiten,.. Kleur je eigen vrije tijd!Concreet: Doelgroep: jongeren met een (vermoeden van) een beperking tussen 18-35 jaar Wanneer: elke vrijdag tijdens het schooljaar, start: vrijdag 30 sept 2022Betaling: 10 euro/vrijdag + 0,087 RTH-puntenLocatie: de regenbOog vzw, Lucien Londotstraat 3a, 3600 GenkContact voor info of intakegesprek: an@deregenboog.be – 0492/723539 – 089/358565

Lees meer

Chauffeurs gezocht!

24/06/2022

Wij zoeken extra enthousiaste chauffeurs om met ons busje de deelnemers op te halen en terug naar huis te brengen op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen. Wil jij graag onze deelnemers van gezellig busritten voorzien zodat zij gerust kunnen genieten van hun vrijetijdsactiviteiten bij ons? Vrijwilligerscontract. Neem contact met ons op voor meer info of je kandidatuur: carine@deregenboog.be of telefonisch via 089/35 85 65

Lees meer

Belangrijk: nieuwe aanmeldingen

20/04/2022

Nieuwe aanmeldingen (kinderen die nooit eerder naar een werking van de regenboog vzw kwamen) dienen voor 29 april contact te nemen voor hun intake. Vanaf 30 april is er een stop van nieuwe aanmeldingen van kinderen (voor speelplein en opvang) tot oktober 2022.

Lees meer

Nieuwe tarieven deelnamekosten en aanpassing leeftijdsgrens de boomhut

08/04/2022

Op 1 januari 2017 werd de persoonsvolgende financiering ingevoerd. We maken sindsdien een onderscheid tussen deelnamekosten en zorggebonden loonkosten. De deelnamekosten hebben rechtstreeks met de activiteit te maken. Het gaat over de aankoop van spelmateriaal, verwarmingskosten, verzekeringen, vrijwilligersvergoedingen enzovoort.. Met de zorggebonden loonkosten worden de lonen van de begeleiders betaald. Voor kinderen die geen PAB-budget hebben, komt het VAPH hiervoor tussen via RTH. PAB-budgethouders betalen de zorggebonden loonkosten met hun budget.. Vanaf 1 mei 2022 passen we de prijzen van de deelnamekosten aan: Kinderen Een hele dag (2 dagdelen) speelpleinwerking de Boomhut: € 10. Een halve dag speelpleinwerking of speelatelier op woensdagnamiddag: € 5. Naschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: € 3. Jongeren Dagactiviteit € 10. Dagactiviteit i.s.m. BUSO € 5. Toekan € 5. Volwassenen Natuurbeleving LABIOMISTA € 10. Natuurbeleving LABIOMISTA i.s.m BUSO € 5. Avond- & weekendactiviteiten € 5. Instuif, rolstoeldansen, dans & theater €5 . Dagactiviteiten per dagdeel € 5Koken, crea, zwemmen, boccia, wandelen, cultuur, muziek … . . We bieden een sociaal tarief aan onder bepaalde voorwaarden. Bij speelpleinwerking de boomhut verhogen we de leeftijdsgrens van 3 naar 5 jaar Kinderen die al zijn aangemeld mogen nog steeds deelnemen aan de speelpleinwerking. We doen geen nieuwe intakegesprekken voor kinderen jongeren dan 5 jaar. Dit geldt enkel voor de speelpleinwerking en niet voor de naschoolse opvang en het speelatelier.

Lees meer

Mixed Menu Kiosk

07/04/2022

Mixed Menu Kiosk is een nieuw hands-on activeringsproject voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Het is een innovatief activeringsatelier rond opleiding, tewerkstelling en sociale integratie. Het project heeft de Koning Boudewijnlaan in Nieuwe Kempen, Zwartberg als uitvalsbasis. Mixed Menu Kiosk komt tot stand in een unieke samenwerking tussen Groep INTRO vzw, de regenbOog vzw, Assjette vzw, Stad Genk, OpUnDi Genk en LABIOMISTA/Studio Koen Vanmechelen en wordt ondersteund door N-Power en Stad Genk.

Lees meer

Nieuw parkeerbeleid

23/12/2021

Om tussen het gebouw van de regenbOog vzw en het vernieuwde buurtcentrum een mooi en verkeersvrij binnenplein te maken dient ook ons parkeerbeleid aangepast te worden. Een verkeersvrij binnenplein schept meer speelmogelijkheden voor onze kinderen en leuke ontmoetingskansen voor onze jongeren en volwassen. We gaan dit plein verder op een aantrekkelijke manier inrichten en aankleden. We vragen iedereen om rekening te houden met volgende afspraken omtrent parkeren: - het binnenplein blijft verkeersvrij: enkel de schoolbus, voertuigen met parkeerkaart en fietsers mogen door de groene poort rijden - als je je zoon of dochter komt brengen of ophalen vragen we jullie te parkeren in de Kiss & Ride zone. Indien een druk moment is er ook voldoende parkeergelegenheid in de Lucien Londotstraat voor de campus. - de parkeervakken voor vergunninghouders en familia zijn voor de perosneelsleden van de voorzieningen die zich op onze campus bevinden We vragen jullie medewerking om samen met ons deze regelens te resepcteren. Zo maken we onze campus een veilige omgeving voor iedereen.

Lees meer

De Boomhut Genk in een nieuw kleedje

17/12/2021

Dankzij subsidies van Stad Genk hebben we De Boomhut Genk in een nieuw kleedje kunnen steken. Nieuwe meubels, een prachtige muurschildering en ook fijne inkleding voor onze sensotheek. De gezellige speel- en rusthuisjes, het nieuwe boekenrek, een hoge en kleine tafel met bijhorende stoelen, de handige kasten om het speelgoed om te bergen, ... . Alles werd zeer enthousiast onthaald door de kinderen. We zijn zeer blij met de financiële hulp die we gekregen hebben om onze Boomhut om te toveren tot een ruimte waar begeleiding op maat van elk kind centraal staat.

Lees meer