We tellen af naar een mooie zomer!

11/06/2024

We tellen volop af naar het begin van de zomervakantie voor de start van onze speelpleinwerkingen. Op 6 locaties kan er deze zomer naar hartelust gespeeld worden. Onze coordinatoren, jobstudenten en vrijwilligers zijn bezig met de laatste voorbereidingen voor weer een zomer boordevol keileuke activiteiten. Ook onze volwassenen hebben supertoffe activiteiten op het programma staan. Het paardrijden loopt de hele zomer door en er zijn ook weer 2 paardrijkampjes. En niet te vergeten, onze conservators bij Labiomista, die steeds weer klaar staan om de dieren op en top te verzorgen. Zomer 2024 wordt een topzomer!

Lees meer

Nieuwe directie

02/05/2024

Eind april ging Johan met pensioen en nam Yota het roer over. We wensen haar veel succes met haar nieuwe functie binnen de regenbOog vzw en samen met het hele team zetten we onze koers verder om iedereen de kans te geven zijn eigen tijd kleur te geven.

Lees meer

Directeur Johan met pensioen

01/05/2024

Na 32 jaar dienst bij de regenbOog vzw gaat onze directeur Johan vandaag met pensioen. Dankzij Johan is de regenbOog vzw een veelzijdige en alom gekende organisatie in Genk en heel Limburg. De regenbOog vzw is uitgegroeid tot een organisatie die jaarlijks zeer veel kinderen, jongeren en volwassenen een mooi en gevarieerd vrijetijdsaanbod kan schenken. Johan, geniet van je vrije tijd, en kleur je pensioen in de kleuren die je zelf het mooiste vindt! Bedankt voor alles!

Lees meer

Veel succes met je nieuwe job Leander

11/04/2024

Leander heeft vorige week zijn laatste speelplein meegedraaid. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan, eentje die meer aansluit bij zijn studierichting. Leander werkte reeds enkele jaren mee binnen onze werkingen en we gaan hem erg missen. Succes met je nieuwe job!

Lees meer

Welkom Myrthe !

13/03/2024

Jullie hebben haar misschien al gezien tijdens 1 van onze werkingen. Myrthe maakt sinds kort deel uit van ons regenbOogteam. Met open armen werd ze verwelkomd door onze deelnemers en collega's. Myrthe kan je tijdens al onze werkingen tegen komen. Ze zal zowel bij de kinderwerkingen bij de Boomhut, bij onze jongerenwerking Toekan als bij onze volwassenwerking mee instaan voor allerhande activiteiten. Welkom in ons team Myrthe!

Lees meer

Mike, we gaan je missen bij de regenbOog vzw

12/03/2024

Na anderhalf jaar bij de regenbOog vzw kiest Mike voor een nieuwe job. Om het in zijn eigen woorden te schrijven: "Ik ga de regenbOog vzw herinneren als een organisatie waar ik veel groei en ontplooingskansen heb gekregen en mee kleur heb mogen geven aan de vrije tijd van onze deelnemers. Dankjewel dat ik een kleurtje mocht zijn in jullie regenboog!" We gaan je vrolijk enthousiasme heel erg missen.

Lees meer

Uitbreiding theateraanbod

18/01/2024

Vanaf 1 februari breidt ons aanbod voor theater uit. Vanaf dan is er naast zondagvoormiddag ook op donderdagnamiddag de mogelijkheid om deel te nemen aan onze theaterworkshops voor volwassenen met een beperking. Wil jij laten zien wat je kan op het podium? Wil jij je eigen stem, lichaam, taal, mimiek en gevoel ontdekken? Schrijf je zeker in, de plaatsen zijn beperkt. emmely@deregenboog.be

Lees meer

Kameleon, nieuwe naam voor de Instuif

16/01/2024

Onze volwassenwerking op donderdagavond kreeg een nieuwe naam: KAMELEON. De kameleon is een verrassend, expressief en kleurrijk dier. Het kiest zijn eigen kleur, net zoals onze deelnemers zelf de kleur kiezen voor hun vrije tijd. Denk niet dat deze kameleon zich graag camoufleert en verstopt, zeker niet! Met onze kameleonactiviteiten trekken we er graag eens op uit, bouwen we een feestje of doen rustigere activiteiten. Voor elk wat wils, voor iedere kleur van onze regenbOogkameleon.

Lees meer

We wensen Cynthia veel succes met haar nieuwe job

07/12/2023

Vorige week namen we afscheid van onze fijne collega Cynthia. Ze gaat wat korter bij haar woonplaats werken. Ze werkte meer dan 3 jaar bij de regenbOog vzw. We gaan haar heel erg missen en wensen haar veel succes bij haar nieuwe job!

Lees meer

overlijden mama Carine

05/12/2023

Afgelopen week, 28 november, overleed de moeder van Carine. Vandaag zou ze 99 jaar geworden zijn.Elisabeth (Alice) heeft ook nog een tijdje als vrijwilliger geholpen bij onze werking.We wensen Carine en haar hele familie heel veel sterkte.

Lees meer

Burgemeester Wim Dries op bezoek

27/11/2023

De burgemeester van Genk kwam in november op bezoek bij de regenbOog vzw in het kader van zijn 12 werken. In zijn blog schreef hij een mooie tekst over dit bezoek. Hij kwam een dag meedraaien bij onze jongerenwerking. Onze jongeren en wijzelf waren zeer blij dat we hem mochten ontvangen. Lees hier alles over zijn bezoek.

Lees meer

Nieuwe begeleiders

17/10/2023

We verwelkomen 2 nieuwe collega's in ons team. Chloë en Emmely zullen mee instaan voor de begeleiding bij onze kinder-, jongeren- en volwassenwerkingen. De kans is groot dat jullie hen dus binnenkort wel ergens tegenkomen.

Lees meer

De instuif in een nieuw jasje

27/09/2023

De instuif wordt in een nieuw jasje gestoken. Vanaf dit werkjaar zal de Instuif om de week plaatsvinden op donderdag i.p.v. wekelijks. We zoeken nog een nieuwe naam voor deze vernieuwde werking voor onze volwassenen op donderdagavond en hiervoor vragen we jullie hulp. Weet jij een leuke naam voor deze activiteiten?? Laat het ons zeker weten!!

Lees meer

NIEUW! Toekan Genk vanaf 6 oktober

26/09/2023

Vanaf vrijdag 6 oktober kunnen jongeren tussen 18 en 30 jaar om de week terecht bij Toekan Genk. Voor onze activiteiten vertrekken we vanuit de interesses van onze jongeren en het plezier van het samen zijn staat centraal. Heb jij zin om samen met ons toffe uitstappen te maken, leuke activiteiten te doen en nieuwe vrienden te maken? Neem zeker contact met ons en tot snel! Contact via: mike@deregenboog.be / leander@deregenboog.be

Lees meer

Social Ride van Giro de Louis

05/09/2023

Zondag 24 september organiseert Giro de Louis hun Social Ride ten voordele van de regenbOog vzw. Fiets jij mee? Parcours: 10 km: gezin, inclusieve fietser 60 km met bevoorrading 90 km met bevoorrading Klik HIER voor meer informatie en inschrijving.

Lees meer

Start nieuw werkjaar

05/09/2023

Na een mooie zomer boordevol fantastische activiteiten voor de allerkleinsten tot de allergrootsten! 6 speelpleinen, activiteiten voor onze volwassenwerking, natuurbeleving, theater, paardrijden, ... . De verschillende werkingen starten stilaan weer op, hou de agenda zeker in de gaten. Dinsdag 19 september start onze volwassenwerking. Maandag 2 oktober starten de activiteiten voor de BuSO scholen. Tot snel!!

Lees meer

We kunnen weer gaan paardrijden!

10/05/2023

We starten het paardrijden terug op! Onder de fijne begeleiding van Mariet van de Hoefjeshut en in het gezelschap van haar lieve paarden kunnen jullie weer komen genieten van de paarden en het paardrijden. Een activiteit voor alle leeftijden. De Hoefjeshut bevindt zich in Maaseik, maar in overleg kan ook op verplaatsing gegaan worden met de paarden, en zelfs de huifkar kan eens uitgereden worden. Mariet heeft 7 lieve paarden, van klein naar groter, dus voor elk het juiste paard. De inhoud van de sessies worden volledig op maat afgestemd: genieten van het wandelen naast het paard of zittend op het paard, kleine commandos leren geven, wandeling in het bos, ... . Voor meer informatie of wil je een een proeflesje? karolien@deregenboog.be

Lees meer

digitale facturatie

02/05/2023

Sinds de jaarwisseling 2022-2023 ontvangen jullie een digitale factuur in jullie mailbox. De papieren facturatie in jullie brievenbus is verleden tijd. We merken dat de digitale facturaties niet bij iedereen goed toekomen. We willen vragen om even na te gaan of jullie je facturen goed ontvangen. Indien deze niet toekomen in je gewone mailbox, kijk dan ook zeker eens in je spambox. De facturaties worden steeds verstuurd via mailadres 'facturatie@deregenboog.be', en dit steeds in het begin van de maand. Neem zeker even contact met ons op als je geen facturen van ons ontvangt in je mailbox zodat de onbetaalde facturen zich niet opstapelen.

Lees meer

Intake stop mei tot oktober

02/05/2023

Nieuwe aanmeldingen worden van mei tot oktober op de wachtlijst geplaatst zodat onze begeleiding voldoende tijd heeft om de speelpleinzomer goed voor te bereiden. Er zullen in deze tussentijd dus geen nieuwe intakegesprekken plaatsvinden. Nieuwe aanmeldingen worden vanaf oktober gecontacteerd. Bedankt voor jullie begrip.

Lees meer

Giro de Louis

02/05/2023

Nog enkele weken voordat Hein aan zijn grote rit van Milaan naar Genk begint. Hein is volop aan het trainen, er lopen nog enkele acties om geld in te zamelen voor de bouw van onze inclusieve buurtspeelplek en ook de voorbereidingen voor de social ride die in september zal plaatsvinden lopen volop. Hein vertrekt vrijdag 16 juni in Milaan en zal vrijdag 30 juni aankomen in het stadion van KRC Genk. Tijdens deze aankomst zal hij niet alleen zijn, maar omringd door vele fietsers. Ook jij kan hier bij zijn! We verzamelen 30 juni om 13u30 aan Kattevennen en fietsen samen met Hein naar het stadion van KRC. Er worden ook rolstoelfietsen voorzien dus iedereen kan mee! Iedereen kan inschrijven via ons: vrijetijd@deregenboog.be Vermeld hierbij of je zelf je fiets meeneemt of een plekje wil op een rolstoelfiets.

Lees meer

Trainers en vrijwilligers G-voetbal

02/05/2023

Onze enthousiaste G-voetballers zoeken nog trainers en vrijwilligers voor het volgende seizoen. Wil jij graag deze groep begeleiden tijdens hun trainingen en hen een begeleiding op maat bezorgen? Deze enthousiaste kinderen staan te popelen om volgend seizoen met jou het plein op te gaan. Wekelijks is er een training en soms eens een wedstrijd. Voor meer informatie of een aanmelding kan je terecht bij an@deregenboog.be

Lees meer

Jez!

30/03/2023

De afgelopen 2 maanden passeerden er vele acties en initiatieven om geld in te zamelen via Jez! voor onze inclusieve buurtspeelplek. Jez! steunt jongerenprojecten en moedigden aan om acties te organiseren. De rechtstreekse opbrengsten gaan intregraal naar de regenboog vzw en worden ook vermeerderd door de acties van Jez! zelf. We hebben met onze organisatie Milkapaketten verkocht, we veilden voorwerpen, men kon rechtsstreekse stortingen doen en we hadden ons regenbOogfeest als afsluiter van Jez! Ook is er Giro de Louis, veel meer dan een gewone fietstocht! De vader van Louis-Henri onderneemt binnenkort een fietstocht van Milaan tot Genk. Deze Giro heeft ook eigen wieleroutfits die ze te koop aanbieden, en waarvan de inkomsten integraal gaan naar de regenbOog vzw. Ook zijn zij allerhande andere acties aan het ondernemen, want het verhaal van Giro de Louis is nog lang niet afgerond. We bedanken alvast iedereen voor jullie steun voor onze Jez!-acties en houden jullie op de hoogte van het verdere verhaal van Giro de Louis.

Lees meer

Start voetbaltrainingen

13/12/2022

Jullie zagen een tijdje geleden een bericht langskomen dat we zochten naar vrijwilligers om onze nieuwe voetbaltrainingen te ondersteunen. We zijn zeer blij om jullie te laten weten dat er zich enkele enthousiaste vrijwilligers hebben aangemeld bij ons en we weldra kunnen opstarten. Zaterdag 21 januari starten de trainingen voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Indien jullie interesse hebben om deel te nemen aan deze trainingen, of graag meer informatie wensen, kunnen jullie contact opnemen met An. an@deregenboog.be 0492/72 35 39

Lees meer

Vrijwilligers G-voetbal

08/11/2022

Voor onze nieuwe samenwerking met KRC Genk zoeken we nog enkele enthousiaste vrijwilligers om kinderen tussen 8 en 12 jaar te begeleiden op en rond het voetbalveld in Genk. Vanaf januari starten wij samen met KRC Genk met een G-voetbalploeg voor jongens en meisjes met een beperking, en dit iedere zaterdagvoormiddag. Heb je hiervoor interesse? Neem dan contact op met ons via vrijetijd@deregenboog.be

Lees meer

Giro de Louis

21/10/2022

Hein Wijfels, vader van Louis Henri, en zijn fietstocht voor het goede doel: GIRO DE LOUIS. Een fietstocht waarbij de opbrengst integraal zal gaan naar kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte of zorgnood. Volg zijn avontuur via de facebook- en instagrampagina. Via deze video kunnen jullie kennismaken met Hein en Louis-Henri.

Lees meer

Attesten mutualiteit

27/09/2022

De attesten voor de tussenkomst bij de mutualiteit voor al de deelnemers aan al onze speelpleinwerkingen maken wij op na de vervaldatum en de betaling van de facturen (half oktober). Daarna kan u van ons het attest verwachten. De fiscaal attesten worden in het voorjaar van 2023 opgemaakt en verstuurd.

Lees meer

Een stralende speelpleinzomer 2022

12/08/2022

Eindelijk weer een zomerwerking zonder maatregelen waarin we vrij konden samen spelen en uitstappen maken. We bedanken alle kinderen voor hun enthousiasme en speelplezier, en alle ouders voor het vertrouwen in onze werking. Onze coördinatoren, jobstudenten en vrijwilligers hebben het beste van zichzelf gegeven om voor de kinderen en jongeren een topzomer te organiseren. De stralende gezichten, mooie verhalen, sfeervolle foto's en dankbare berichten van ouders geven aan dat ze hier ook dubbel en dik in geslaagd zijn. Een super dankjewel hiervoor!

Lees meer

Speelplein 2022 uit de startblokken!

05/07/2022

Onze 6 speelpleinwerkingen ' de Boomhut' draaien weer op volle toeren. Met onze pleinen in Lommel, Sint-Truiden, Genk, Hasselt, Bilzen en Beringen kunnen we in totaal 195 kinderen en jongeren laten deelnemen aan onze zomeractiviteiten. Topteams van coördinatoren, vrijwilligers en jobstudenten zorgen ervoor dat alles vlot verloopt en zij bieden de kinderen fijne activiteiten aan voor een topzomer!

Lees meer

NIEUW! Jongerenactiviteiten op vrijdag!

27/06/2022

De regenbOog vzw organiseert vanaf september ’22 vrijetijdsactiviteiten voor jongeren, iedere vrijdag van 9u30-15u in de regenbOog vzw!In ons aanbod: cultuur, crea, G-sport, spel, avontuur, kookactiviteiten,.. Kleur je eigen vrije tijd!Concreet: Doelgroep: jongeren met een (vermoeden van) een beperking tussen 18-35 jaar Wanneer: elke vrijdag tijdens het schooljaar, start: vrijdag 30 sept 2022Betaling: 10 euro/vrijdag + 0,087 RTH-puntenLocatie: de regenbOog vzw, Lucien Londotstraat 3a, 3600 GenkContact voor info of intakegesprek: an@deregenboog.be – 0492/723539 – 089/358565

Lees meer

Chauffeurs gezocht!

24/06/2022

Wij zoeken extra enthousiaste chauffeurs om met ons busje de deelnemers op te halen en terug naar huis te brengen op dinsdagen, donderdagen en vrijdagen. Wil jij graag onze deelnemers van gezellig busritten voorzien zodat zij gerust kunnen genieten van hun vrijetijdsactiviteiten bij ons? Vrijwilligerscontract. Neem contact met ons op voor meer info of je kandidatuur: carine@deregenboog.be of telefonisch via 089/35 85 65

Lees meer

Belangrijk: nieuwe aanmeldingen

20/04/2022

Nieuwe aanmeldingen (kinderen die nooit eerder naar een werking van de regenboog vzw kwamen) dienen voor 29 april contact te nemen voor hun intake. Vanaf 30 april is er een stop van nieuwe aanmeldingen van kinderen (voor speelplein en opvang) tot oktober 2022.

Lees meer

Nieuwe tarieven deelnamekosten en aanpassing leeftijdsgrens de boomhut

08/04/2022

Op 1 januari 2017 werd de persoonsvolgende financiering ingevoerd. We maken sindsdien een onderscheid tussen deelnamekosten en zorggebonden loonkosten. De deelnamekosten hebben rechtstreeks met de activiteit te maken. Het gaat over de aankoop van spelmateriaal, verwarmingskosten, verzekeringen, vrijwilligersvergoedingen enzovoort.. Met de zorggebonden loonkosten worden de lonen van de begeleiders betaald. Voor kinderen die geen PAB-budget hebben, komt het VAPH hiervoor tussen via RTH. PAB-budgethouders betalen de zorggebonden loonkosten met hun budget.. Vanaf 1 mei 2022 passen we de prijzen van de deelnamekosten aan: Kinderen Een hele dag (2 dagdelen) speelpleinwerking de Boomhut: € 10. Een halve dag speelpleinwerking of speelatelier op woensdagnamiddag: € 5. Naschoolse opvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag: € 3. Jongeren Dagactiviteit € 10. Dagactiviteit i.s.m. BUSO € 5. Toekan € 5. Volwassenen Natuurbeleving LABIOMISTA € 10. Natuurbeleving LABIOMISTA i.s.m BUSO € 5. Avond- & weekendactiviteiten € 5. Instuif, rolstoeldansen, dans & theater €5 . Dagactiviteiten per dagdeel € 5Koken, crea, zwemmen, boccia, wandelen, cultuur, muziek … . . We bieden een sociaal tarief aan onder bepaalde voorwaarden. Bij speelpleinwerking de boomhut verhogen we de leeftijdsgrens van 3 naar 5 jaar Kinderen die al zijn aangemeld mogen nog steeds deelnemen aan de speelpleinwerking. We doen geen nieuwe intakegesprekken voor kinderen jongeren dan 5 jaar. Dit geldt enkel voor de speelpleinwerking en niet voor de naschoolse opvang en het speelatelier.

Lees meer

Mixed Menu Kiosk

07/04/2022

Mixed Menu Kiosk is een nieuw hands-on activeringsproject voor jongeren tussen 18 en 30 jaar. Het is een innovatief activeringsatelier rond opleiding, tewerkstelling en sociale integratie. Het project heeft de Koning Boudewijnlaan in Nieuwe Kempen, Zwartberg als uitvalsbasis. Mixed Menu Kiosk komt tot stand in een unieke samenwerking tussen Groep INTRO vzw, de regenbOog vzw, Assjette vzw, Stad Genk, OpUnDi Genk en LABIOMISTA/Studio Koen Vanmechelen en wordt ondersteund door N-Power en Stad Genk.

Lees meer